Le Songe, ons schip!
B & B
Het Oostelijk havengebied
Amsterdam Kunst en Cultuur
Locatie
Prijzen
Reviews
Contact

Welkom aan boord

Welkom op de website van de Bed & Breakfast ‘Le Songe’. Al jaren wonen we met veel plezier op het vrachtschip ‘Le Songe’ in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.

Ons gezin bestaat uit Peter, Marjon en onze dochter Ronja en hond Dorie.

onzefamilie

Over ons schip “Le Songe”.

vrachtschiplesonge

In 2008 hebben we ‘Le Songe’ als vrachtschip gekocht. Het schip is in 1961 gebouwd op de werf de Winter in Boom onder Antwerpen in België. Het heeft onder de naam Transvaal vracht gevaren op de Rijn van Basel tot Rotterdam en in Frankrijk naar Le Havre en Marseille. De lading bestond vaak uit gerst of hop voor de brouwerijen, maar er werd ook staal voor/van de hoogovens vervoerd. Met behulp van de familie hebben we het vrachtschip een tweede leven gegeven en omgebouwd naar een varende woning. Ongeveer 2 jaar zijn we bezig geweest met de verbouwing en in die tijd woonden we in de roef (= de kapiteinswoning), die tegenwoordig sinds 2012 fungeert als B & B.

Leven op het water.

Het leven op het water is heel speciaal: Al het water om je heen, de lichtval en watervogels die rond het schip zwemmen en de wind die het schip lichtjes doet schommelen bij storm. Het geeft een vrij gevoel om op het water te wonen, te zwemmen rond het schip in de zomer en met je huis te kunnen varen. Elke vijf jaar varen we naar de werf en gaat het schip uit het water voor groot onderhoud. De romp onder water wordt schoongemaakt, gekeurd op dikte en in de verf gezet. Daarnaast hebben we elk jaar een project om het schip te verbeteren. We proberen ons steentje bij te dragen aan het milieu: We verwarmen met behulp van een warmtepomp, een zonneboiler en er zijn zonnepanelen aan boord. Er is aandacht voor het gebruik van schone energie om zo het energiegebruik te verlagen.

Ons gezin.

Marjon geeft les in dramatische vorming op 3 verschillende scholen en beoefent ‘Zhineng Qigong’, een efficiënte Chinese bewegingsvorm om gezond en fit te blijven. Ronja studeert visual art for game design op de hogeschool in Breda. Peter is scheepsarchitect en ontwerpt jachten en werkschepen. Ook doet hij mee aan bijzondere projecten zoals : ‘Plastic Whale’. Dit is een boot die hij heeft ontworpen welke gemaakt is uit plastic afval, dat uit de grachten en havens van Amsterdam is gevist. Mocht u interesse hebben om zijn werk te bekijken: www.bosgraafyachtdesign.com.

Als gezin houden we van reizen. Op elke reis bezoeken we de culturele en/of sportieve activiteiten van het land. De combinatie van cultuur en natuur vinden we interessant om in ons reisschema te verwerken. Grote planners zijn we echter niet: rust, tijd en ruimte om iets anders te kunnen gaan doen vinden we fijn. Feestgangers zou je ons niet echt kunnen noemen, wel levensgenieters. Alle drie zijn we lezers en hebben we een onderzoekende aandacht voor de wereld om ons heen. We proberen zo gezond mogelijk te eten…hierin kijken we vooral naar biologische producten! Deze levenshouding proberen we uit te stralen naar onze B & B.